Firas Al-Saffar SS14, My Story

- Prologue -

Linen shirt

- Chapter one, The Beginning -

Knee long shorts

- Chapter two, From Ashes -

Sweater with ovesized sleeves

- Chapter three, Oh Heaven -

High rise denim chinos

- Chapter four, Through Mountains -

Sweater with ovesized sleeves

- Chapter five, Enlighten -

Sleeveless linen shirt

- Chapter six, Embraced -

Cotton bomber jacket

- Chapter seven, High Above -

Denim sweater with flower print patches

- Chapter eight, Saint -

T-shirt with oversized sleeves

- Chapter nine, Sinner -

Denim jacket with flower print patches

- Chapter nine, To Ashes -

Sleeveless linen shirt

- Chapter ten, Judgment day -

Trousers with a grey detail stripe

- Chapter eleven, Heavens Door -

Printed silk shirt

- Chapter twelve, Paradise -

Flower print shorts

- The End -

Blazer with no buttons and a detail stripe

Vår och sommar kollektionen för 2014 blev klar i början av sommaren. Den är på ett sätt en vidareutveckling av minikollektionen med tröjorna som lanserades i början av juni, se här. Färg “blocking”, lösa former, vida ärmar, något androgynt och mer åt high fashion hållet än mainstream. Den här kollektionen faller nog inte alla män i smaken, men Firas Al-Saffar är ju faktiskt till For The Brave Ones. De som älskar mode och vågar sticka ut. Jag kallar kollektionen for My Story och historien är fri för tolkning så som alla gamla böcker.

Även om designen representerar min syn på mode och min vision av hur märket ska utvecklas så måste jag ändå säga att den stora stjärnan i min berättelse är Kemal Alidzikovic. Jag har regisserat och styrt bakom kulisserna och han har agerat och glänst och jobbat riktigt, riktigt hårt . Han har konstruerat mönster, sytt alla plagg, stått ut med mitt överaktiva aktiva jag (när det kommer till jobb), mina höga krav, svarat på mina aldrig sinande frågor om alla möjliga detaljer eftersom jag är ett kontrollfreak och levererat kvalitet som jag är väldigt stolt över. Utan hans stöd, synpunkter, kunskap hade mina visioner förblivit visioner. Med hela kollektionen hemma hängande på en ställning och med tårar i ögonen tänkte jag på hur lyckligt lottad jag är som lärde känna Kemal och att jag tack vare honom förverkligat en dröm.

Nu återstår bara det lilla jobbet med att sälja in kollektionen. Håll tummarna för mig.

/Translation
Above are pictures of the spring / summer 2014 mens collection from Firas Al-Saffar. It’s in a way an extension of the pre-fall mini collection. The color blocking, the loose fit, the ovesized sleeves and the unisex look. It’s probably not a collection for the mainstream man but Firas Al-Saffar is after all For The Brave Ones.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Herrmode. Bookmark the permalink.