Barcelona, day 4

Igår besökte vi Sagrada Familia. Den mest fascinerande av Gaudis verk, tycker jag. Mannen hade fantasi. Utanför var det hysteriskt och det var över en timmes kö för att komma in till katedralen. Bygget har pågått sedan 1909 och den ursprungliga planen var att få den klar 2050, men nu har man tydligen fått lite extra pengar på något sätt och katedralen ska förhoppningsvis stå klar redan 2025.

När vi kände oss klara med att beundra den spektaklet åkte vi till trendiga Gràcia. Vi lunchade på SMS som har en trerätters lunch för 13 Euro.

Efetfr lunchen promenerade vi på Carrer Gran de Grácia som går hela vägen till Pesseige de Gracia. Det är så mycket fina hus på den gatan att det är löjligt.

Efter en vilostund på hotellet var det dags att ge sig ut igen. Middag.

Julmiddagen åt vi på den belgiska restaurangen Gilda by Belgiuos. Hittade den på Tripadvisor. Den har fått fin kritik och vi var själva väldigt nöjda med både maten och servicen.

Sen var det dags att promenera hem. En trevlig julafton blev det.

Translation
Barcelona, day 4: La Sagrada Familia + Gràcia + Lunch at SMS Delicies + a walk to Passeige de Gràcia + Christmas dinner at Gilda by Belisous = a nice Christmas Eve.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Resor. Bookmark the permalink.