Barcelona, day 1

Så nu är vi alltså i Barcelona. Vi landade igår 17:30, tog oss till hotellet, åt en fantastisk middag som jag inte fotade eftersom jag glömde sätta i minneskortet i kameran, men efter middagen var det i säng marsch. Vi var alla väldigt trötta.
I morse var vi pigga och den blurriga bilden ovan är från hotellhissen och vi är på väg ut.

Vi började dagen med en promenad på La Rambla. Wafaa och Josef har ju aldrig varit i Barcelona förr så det blir en resa med sightseeing och annat sånt man ska göra när man besöker en storstad för första gången. Vi började vid Drassaness längst ner på La Rambla och gick uppåt mot Plaza Catalunya. Ett av stoppen var saluhallen, El Mercat de la Boqueria. Det är en fantastisk saluhall. Besök den om ni inte varit där.

Norr om Plaza Catalunya gick vi på Passeige de Gracia. En väldigt fin och lyxig gata. Där ligger bl.a. Casa Milà, en av Gaudis populära verk.

Och så är det en massa fina butiker med häftiga skyltfönster.

Vi provade lite kläder. Hittade den här tröjan på Zaras damavdelning. Satt bra på mig faktiskt, men kvalitén kändes sådär så jag köpte inte den.

Vi besökte även julmarknaden utanför katedralen i Barrio Goticó.

Efter lunch tog vi tunnelbanans gröna linje till Lesseps och promenerade till Park Güell. Detta är utsikten från höjden på vilken parken ligger.

Park Güell andas Gaudi och är som tagen ur en saga. Jag älskar den parken, speciellt en solig dag som idag.

Utsikten från den ringlande bänken är underbar.

Och plamerna gör mig glad.

Josef var på strålande humör.

Här är den berömda ödlan vid parkens entré.

Puss och hejdå parken. Vid det laget var vi trätta i benen så vi åkte till hotellet…

…och hängde i SPA:t och nu ska vi iväg och äta middag.

Translation
We arrived to Barcelona yesterday evening. It’s Waffas and Josefs first time in Barcelona so I’m going to show them the have to:s during our stay. Today we did La Rambla, Passeige de Gracia, some shopping around Plaza de Catalunya, the Christmas Market in Barro Goticó and Park Güell. Wen spond some time in the hotels SPA and now we leaving the hotel for som dinner.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Resor. Bookmark the permalink.

One Response to Barcelona, day 1

  1. nina says:

    firar ni jul i barcelona?? :)

Comments are closed.