brazilian dinner

I lördags erbjöd sig Tarcisio att laga middag åt oss och det var naturligtvis brasilianskt på menyn.

Han var kökschef och vi var hans undersåtar.

Jag också.

Eftersom han hade glömt en viktig huvudingrediens till förrätten fick vi improvisera fram ett alternativ. Ett icke så brasilianskt, men ändå gott sådant.

Huvudrätten doftade mums. Kokosmjökl, koriander, en massa kryddor, mycket vitlök, russin i riset och så en “torr” röra som bestod av cashewnötter, russin, sidfläsk och Farofa (vet inte riktigt vad det är, men gott var det).

Josef gillade maten.

Erik bjöd på hemmagjord glass. Kardemuma- och hallonglass + After Eight-glass.

Vi pratade i många timmar efter maten. Om skidresor, resor till Kina, melodifestivalen och en massa annat. Och när vi fick träsmak flyttade vi oss till sofforna och fortsatte prata tills alla började gäspa och Magnus och Tarcisio åkte hem. Josef hade då sovit i ett antal timmar.

Tarcisio cooked us dinner last Saturday. We assisted him in the kitchen. The brazilian main course was delicious. Erik served us his homemade icecream. Cardemom and raspberry icecream + After Eight icecream.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.