blåbärsscones, banan- och blåbärssmothie och fetaomelett

Somnade tidigt igår och vaknade väldigt tidigt idag så betämde mig för att lägga lite extra tid på lördagsfrukosten. Bjöd Josef och Erik på blåbärsscones, banan- och blåbärssmothie samt en omelett med rödlök och fetaost. Anpassade menyn till det vi hade i kylen och det gick ganska fort att slänga ihop faktiskt. Kanske något ni kan göra imorgon.
Och så recepten:

Blåbärsscones
Indredienser:
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör
1.5 dl vaniljyoghurt (lättsockrad)
1.5 dl blåbär

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser. Spara lite vetemjöl ca 0.25 dl.
3. Smula i smöret och bearbeta.
4. Ta i yoghurten och knåda till en deg.
5. Mjöla blåbären i det resterande vetemjölet och blanda ner det i degen.
6. Tryck ut tre kakor på en långpanna med bakplåtspapper. Platta kanterna med en gaffel.
7. Grädda i 15 min.

Banan- och blåbärssmothie
Ingredienser:
4 dl lättsockrad vanilyoghurt
1 banan
2 dl blåbär

Gör så här:
1. Mixa allt :)

Rödlök- och fetaostsomelett
Ingredienser
6 ägg (2/person)
0.5 rödlök
salt och peppar
50 g fetaost

Gör så här:
1. Vispa äggen och ha i salt och peppar.
2. Hacka löken och fräs i olja.
3. Häll på ägsmeten och rör om hela tiden till den konsistens du önskar.
4. Lägg upp på tallrikar och smula fetaosten över den varma omeletten.

Smaklig måltid!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat. Bookmark the permalink.