2008. Part 2. In da USA.

I september åkte jag till USA åt jobbets vägnar och blev kvar där i nio månader. En av de många sakerna som slog mig under den första veckan i USA var hur sociala amerikanerna är. De pratade med en hissen, kommenterade ens skor i väntan på “GO” vid övergångsstället och inte minst de gånger man åt själv på något lunchställe. Det tog inte många minuter innan den som satt närmast en startade en konversation. När jag väl vande mig vid det, älskade jag det.
/In September I went to the States for a 9 months long business stay. It didn’t take me long time to love many things over there. I especially like the Americans.

Jag och ett stort gäng svenska kollegor bodde i Union i norra delen av New Jersey, 30 minuter från Manhattan. Det blev alltså en och annan resa till Det stora äpplet. Varje helg närmare bestämt. Och jag fick besök. Här är Kristoffer, Julia, Johanna och Emil i Central Park som var på besök i oktober.
/Me and a whole bunch of Swedish collegues stayed in a small town called Union in the Northern part of New Jersey. 30 minutes drive from Manhattan.
While over there I had some visitors from home.

Kristian kom och hälsade på i november. Vi åt och åt. Här äter vi brunch på en av Sarabeth’s restauranger. Sarabeth’s var det Mr. Daniel Nilsson “En grym NY guide” som introducerade mig för och där åt jag min första majsmuffins ever.
/Kristian visited. We did Manhattan by day and night and we ate constantly.

I USA är allt stort. Lägenheten jag bodde i var enorm, kylen var som ett monster, mjölkdunkar, juicepaket, Keso-förpackningar, ja allt var stort.
/Things are bigger in USA. Like the fridge and the milk bottles.

Thanksgiving middagen åt bl.a. Daniel (kollega/vän och NY guide), Magnus (kollega/vän), Kristin (Magnus’ tjej/vän) och jag på Five Points i NoHo. Förrätten smakade.
/Me and som friends had a traditional Thanksgiving dinner at Five Points in NoHo.

Till huvudrätt åt vi naturligtvis kalkon med tillbehör.

Den 30:e november kom Josef och Wafaa och stannade till 1:a mars 2009.
/Josef and Wafaa came over in the end of November and stayed for three months.

Här är Magnus och Kristin. Magnus och jag jobbade som sagt ihop och Kristin, Josef och Wafaa umgicks på dagarna. Josef var så förtjust i Magnus och Kristin, som skämde bort honom på alla möjliga sätt , att han önskade att de vore hans föräldrar. Vi var därför tvungna att bryta kontakten med dem. Nej då :)
/We spend a lot of time with Magnus and Kristin. Josef loved their company.

Josef var väldigt fascinerad av fiskar på den tiden tack vare Nemo och Co. Och vilket ställe är bättre för fiskskådning är China Town? Där kunde man även se paddor, sköldpaddor m.m. Allt till salu.
/Fishy fish spotting in China Town.

I mitten av december kom även Erik över och han tyckte det var kul att städa med en amerikansk dammsugare, som på film. Det behövde han faktiskt inte göra mer än en gång eftersom städning ingick i hyran som företaget betalade. Var bara tvungen att få med det. Det var så jäkla skönt.
/Erik came over in mid December. He posed with the American style vacuum cleaner.

Shopping är en del av kulturen där borta. Woodbury Common är en outlet där man lätt gör av med mycket pengar.
/We shopped a lot. Here is a picture from a day in Woodbury Common.

Och där kan man äta på Applebee’s. Josefs portion.
/Applebee’s. Yummy.

Så här glad är man efter en heldag i outlet-byn.
/Happiness.

Det blev en hel del sightseeing under de tre månader Wafaa och Josef var där.
Börsen på Wall Street.
/We did a lot if sightseeing.

Wall Street Bull nere vid Battery Park.

Och frihetsgudinnan. Ett bra sätt att se henne om man inte vill lägga allt för lång tid på det är att ta färjan till Long Island, som passerar statyn. Det gjorde vi. Sen åker man bara tillbaka, utan att gå av. Inga köer och man får bra foton. Man kan även åka till Waterfront på Jersey-sidan och då kan man nästan röra ladyn.

Fortsättning följer.
/To be continued.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

3 Responses to 2008. Part 2. In da USA.

 1. Julia says:

  Åh vad roligt vi hade också!!! Kommer alltid vara dig evigt tacksam över att vi fick hälsa på! Helt fantastiskt! När ni kommer hit och hälsar på får ni sova i vårt sovrum =)

  • Firas says:

   Det var riktigt kul. Jag gick på min första musikal ever med er :)
   Det ska jag komma ihåg. Att vi får sova i ert sovrumm alltså.

 2. Jonnié says:

  ja han e söt lilla knut, men tyvärr e han inte min, brukar bara passa honom ibland :)

Comments are closed.