Är du en Attention Whore kanske?

Varför berättar du att du har ätit frukost?
Tycker du att det är viktigt eller ens intressant att informera alla vad du har ätit till frukost?
Varför måste du informera alla att du är på väg till jobbet?
För vem är det intressant att du är på jobbet?
Hur många tror du bry sig att du äter lunch? Var du äter lunch? Vad du äter till lunch? Med vem du äter lunch?
Och efter din lunch berättar du för alla att du är tillbaka på jobbet. Precis som du gjorde igår och dagen innan.
Och när du lämnar jobbet för dagen låter du alla veta det samt hur din dag på jobbet varit.
Sen får all veta att du bytt om till träningskläder och tagit på dig löpardojorna. Du ser till att alla får vet det. Och de får veta hut långt du har sprungit och hur svettig du blev.
Och de dagar du inte springer och går till gymmet så ser du till att alla får veta det också.
Sen är du plötsligt hemma och står i köket.
Och den fråga som alla ställer sig är huruvida du har duschat eller inte och varför du inte har skrivit något om det i så fall.
Och i köket är du en mästerkock. Det förstår alla. Allt du gör är ju fenomenalt. Hela du är fenomenal. Så varför skulle inte den mat du lagar vara det?
Innan du äter middag byter du profilbild så att folk ska gilla och kommentera den nya.
Efter maten när din tallrik är tom och du är mätt, diskar du det som behöver diskas. Även det får alla reda på. Det är väl klart. Vad annars?
Och så landar du i soffan och den är så skön och dina kuddar är så mjuka och din TV är så stor och bilden på den är så skarp. Ja allt får vi veta om allt du gör efter att du ätit och diskat och så.
Nästa sak folk får veta om din innehållsrika, aktiva, fantastiskt spännande dag är att du ligger i sängen och att det snart är dags att släcka.
Återigen utesluter du väldigt viktiga detaljer som alla är väldigt intresserade av. Dina bekanta vill t.ex. veta om du har borstat tänderna eller inte och vad för typ av tandborset du har, om du har skitit eller inte och vad konsistensen på din avföring var. Ja du förstår. Allt sånt som ligger på samma nivå som allt annan info du överöser dem med.
Och när du blundar och somnar gör du det säkert med ett leende på läpparna (Det får vi aldrig veta för du kan trots allt inte skriva i sömnen). Varför skulle du inte? Du har ju sett till att alla dina bekanta vet allt du har gjort under dagen. Du har postat allt som du vill att de ska veta på det börsnoterade Facebook. Och folk har gillat och kommenterat och du har fått känna dig sedd och du har blivit bekräftad. Inte för att du har skapat något. Presterat något. Fått dem att skratta eller gråta. Inte för att du fått barn eller tagit examen eller faktiskt haft en riktig bra dag efter många tuffa. Nej. Du har fått bekräftelse för ren dynga.
För du nämnde ju aldrig var du köpte müslin du åt till frukost och varför den är så god eller nyttig? Du skrev aldrig en recension om lunchstället du åt på. Du gav aldrig några träningstips från gymmet. Du postade aldrig receptet på middagen du lagade. Vi fick inte se några inspirerande bilder, något som väckte en tanke hos oss, orsakade en aha upplevelse, upprörde känslor och så vidare.
Summa summarum, dina Facebook-vänner fick inget av dig som tillförde dem något. Inget som berikade dem som människor. Nothing. Nada. Inte ett jävla skit.
Du fick däremot det du ville, eller hur?

Och att läsa om din disk känns lika intressant som att lyssna på den här låten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Spalten. Bookmark the permalink.

2 Responses to Är du en Attention Whore kanske?

  1. F.A says:

    haha så sant. hade facebook konto men jag raderade den i vintras. just för att jag kände att ingen var riktigt intresserad av vad man gjorde utan dom ville att alla skulle bry sig om just deras inlägg o foton. det blev så hysterisk hehe

  2. Kristin says:

    Superbra Firas!

Comments are closed.