Garlic, mushroom and spinach frittata

Imorse var jag sugen på en matigare frukost än fil, müsli och mackor men ville inte ha ägg och bacon eller amerikanska pannkakor vilken jag annars tycker är supergott. Det fick bli en frittata med spenat, rödlök och champinjoner.
/This morning I cooked a frittata with spinach and mushrooms for breakfast/brunch. Find the original recipe in english here.

Ingredinser:
4 ägg
2 msk mjölk
5 dl färsk bladspenat
8-10 champinjoner
1/2 rödlök
1 klyfta vitlök (pressad)
0.5 dl riven parmesan
salt och peppar

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva champinjoner och rödlök.
3. Fräs vitlök, spenat, chaminjoner och rödlök i olivolja.
4. Vispa ihop ägg och mjölk. Salta och peppra blandningen.
5. Häll de frästa grönsakerna i en ugnsform. Häll på äggbladningen och toppa med parmesan.

6. Grädda i ugn tills blandningen stelnar ca 20 min.

Ganska enkelt att tillaga och väldigt fräscht och gott.

Smaklig måltid.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat. Bookmark the permalink.

One Response to Garlic, mushroom and spinach frittata

  1. Nina says:

    oh herregud vad gott!!!!!! det ska jag verkligen prova på i min lilla fjuttugn! :)

Comments are closed.