Från Svenssons brygga

20120726-211738.jpg

Sitter vid Svenssons brygga. Framförallt för att den ligger på den sida av udden som är närmast stan och därmed har 3G-uppkoppling när det blåser åt rätt håll. Men också på grund av den fina utsikten och lugnet. Jag brukar cykla dit varje dag och ta en paus från stojet i vår stuga. Jag fyller på mitt tålamod helt enkelt för att kunna vara lekfarbror resten av dagen.

Hursomhelst. Jag sitter där under ett körsbärsträd och tänker att livet är underbart. Och i samma sekund eller millisekund tänker jag “Usch. Nu använder jag en sån där klyscha. Inte OK Firas. Inte OK.” bannar jag mig själv. Jag kom att tänka på ett samtal jag hade med en vän för inte så länge sen. Har ni tänkt på att jag ofta baserar mina spalter på ett samtal med en vän? Ja, ja. Jag och min vän diskuterade ett antal Facebook-inlägg som dök upp den första soliga och varma helgen den här sommaren. Det var väldigt mycket livet är underbart den dagen. Hans kommentar var något i stil med “Såna här inlägg tycker jag är mer kräkreflexframkallande än en häxblandning bestående av öl, gin, vin och whisky.” Han undrade varför folk inte kunde hålla sig till fakta och skriva vad de gör och vad de ser. Han ifrågasatte gödslandet med känslor. “Är det mer OK att trycka livet är underbart i ansiktet på folk än jag behöver ett ligg?” Båda beskriver ett tillstånd som är privat. Behöver man faktiskt dela med sig av dem med alla? Diskussionen fortsatte med fler exempel. Den ena mer extrem än den andra.

Så nu vet ni vad jag tänkte på vid Svenssons brygga. Det jag faktiskt menade när jag tänkte att livet är underbart är att även det självklara; det man ofta tar för givet, typ en liten brygga vid en sjö i Sverige kan skänka en massor med glädje. I mitt fall bestod glädjen tidigare idag av total tystnad. Det var jag, en cykel, en tom brygga och ett körsbärsträd. Det räckte för mig där och då. Det var helt jävla underbart. Lika bra som ett riktigt bra ligg. Faktiskt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Spalten. Bookmark the permalink.