Weekend (The movie)

Nu har jag sett den. Weekend (se trailern längre ner). Filmen om romansen mellan Russel and Glen. Det har ju skrivits en hel del om den. Att den ska vara banbrytande. Att den skriver ett nytt kapitel när det kommer till hur homosexuella män framställs på den stora duken. Att den inte bygger på stereotypa föreställningar om hur gay-killar är.

Jag håller med om allt och för en gångs skull tycker jag faktiskt att recensionerna ger en rättvis bild av objektet för omdömena. I och för sig ifrågasätter jag uttrycket ”fantastisk” för jag är allergisk mot att missbruka det adjektivet. Filmen var bra. Riktigt bra.

Jag gillar att den handlade om två vuxna män och inte tonåringar som i så många andra filmer i denna genre. Tramset och det överdrivna var utbytt mot intelligent dialog och fint samspel mellan två personer som av en händelse råkade på varandra och fann ett intresse för varandra bortom det fysiska. Det är inte fel att se en film om samkönad kärlek som inte handlar om den uttjatade ”komma ut” processen, identitetskriser, skam och annat som ofta får så stort utrymme i den här typen av filmer. Weekend känns modern i den bemärkelsen att den behandlar ämnet á la 2012 dvs att homosexuella inte är en utstött grupp människor som behöver smyga med sin natur och få utlopp för sina drifter i mörka parker. Faktiskt kunde den här filmen lika gärna handlat om en romans mellan en man och en kvinna eller två kvinnor för del delen. För det är kemin mellan dem som är i fokus. Läggningen och könen är sekundär.

Det enda jag inte gillar med filmen är knarkandet Russel och Glen ägnar sig åt. Jag förstod aldrig vitsen eller budskapet. Det kändes ditklämt och krystat. Som om finansiären av filmen krävde att det skulle finnas med något lite extra. Något som är lite mer kontroversiellt än ”man on man” action, som numera är standard lite här och där på TV och film. Men filmen var ju som sagt inte fantastisk så det är väl OK.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Underhållning. Bookmark the permalink.

One Response to Weekend (The movie)

  1. Nina says:

    Hmm da ska jag titta pa den! :)

Comments are closed.