Mäh… / Whataf**k…

I månader har jag sprungit massor med mil i ett halvgäggigt löpspår. Jag har tryckt i mig massor med sallad och försakat mumsigheter jag längtat efter. Jag har investerat i massor med shorts, T-shirts och linnen. Allt för att se tip top ut när sommaren väl kommer. I april när temperaturen knappt passerade nollan tänkte jag “Det bli varmare i maj” och i maj uppmuntrade jag mig själv med “Det är faktiskt först i juni som sommaren börjar”. Och så kom juni och den blev den blötaste “junin” i historien. Och juni är snart slut. Och prognosen utlovar mer regn och temperaturer en bra bit under 20.

“I juli blir det bättre” säger min optimistiska andra hälft. “Jag bryr mig inte längre” svarar jag och drar på mig ett par shorts bara för att de ska bli använda innan juni är slut. Och jag äter en stor bit blåbärspaj med en massa vaniljsås till. Och det blir till att fly landet till varmare breddgrader i alla fall. I fantasin är sommarstugan på sjötomten den perfekta platsen att vara på, men verkligheten överensstämmer inte alltid med drömvärlden.

Då och då tittar solen fram och då gäller det att ta tillfället i akt och försöka värma sig i dess strålar, även om de knappt värmer när man väl är hemma efter jobbet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.