När jag blir stor…..

Tänk att ha ett yrke där man levererar tjänster som en stor del av befolkningen någon gång behöver. Tjänster som man kan ta bra betalt för. Föreställ er också att ha ett jobb där man inte behöver leverera perfekt kvalitet (ur kundens perspektiv) eller hålla någon tidsplan, men ändå få betalt och få nya uppdrag. Lek med tanken att jobba i en bransch där kunderna inte förväntar sig att man håller sitt ord, budget eller alla löften om snygga och innovativa lösningar. Att man på förhand är ursäktad för att man kommer att ge sina kunder huvudvärk.
Låter inte så lockande kanske. ”Vill man tillhöra en sådan yrkesgrupp?” tänker man direkt. Men tänk större då! Vad är den vanligaste anledningen till att folk bränner ut sig på jobbet? Är det inte de allt högre kraven på att hålla pressade tidsplaner? Att förväntas prestera över kundernas önskemål? Har ni hört talas om termerna deadline, budgetnedskärningar, flexibilitet och effektivitet. Hur många av oss förväntas inte vrida och in på sig själva för att världskapitalet ska växa? Hur många av oss förväntas inte förkunna orden ”Vill ha stoooora utmaningar!” och ”Tycker om att jobba under press!” för att göra arbetsgivarna förtjusta i oss, men hur naturligt är det egentligen?

Hur som helst! Har ni hört talas om hantverkare? De som är ett eget släkte. De som inte alltid dyker upp när de säger att de ska? Eller använder vit fog på vitt kakel trots att man påpekat det massor med gånger? De som tar genvägar som gör livet enklare för dem, men driver beställaren till vansinne. Bara för att de vet att de flesta kunderna inte kommer att be dem att göra om allt. För att många helt enkelt tappar hoppet om att de ska få exakt som de vill ha det och nöjer sig med en lösning som ”faktiskt” funkar.
Det kanske är drygt att tillhöra det där släktet. De där hantverkarna. Men fan vad soft ändå. ”I fucked it up but you gonna like it anyway!” liksom.

Så nu har jag bestämt mig. När jag blir stor ska jag bli hantverkare. Vad lugnt jag ska ha det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Spalten. Bookmark the permalink.