Buttermilk-Blueberry Breakfast Cake

Behöver höja njutningsfaktorn kring min frukost lite så jag har bestämt mig att baka ikväll. Hittade det här receptet för ett tag sedan. Buttermilk frukostkakor har jag ätit förut och tycker att det är supergott. Tror därför mycket på det här. Jag har dragit ner på mängd socker i min tolkning av receptet. Originalreceptet finns här.
/Original recipe in English can be found here.

Ingredienser:
115 g smör, rumstempererad
2 tsk citronskal – skal från 1 ciron (efter behag)
2 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
4.75 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4.5 dl blåbär (färska eller frysta)
1.2 dl filmjölk

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda smör, socker och citronskal.
3. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa ihop allt till en smet.
4. Blanda mjöl, salt och bakpulver.
5. Tillsätt mjölblandningen till smeten lite i taget, varva med filmjölken.
6. Rör ner blåbären.
7. Häll smeten i en smord ungsform och grädda i ca 35 minuter. Grädda längre om så behövs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat. Bookmark the permalink.