Lemonade Cupcake with Fresh Raspberry Frosting

Hittade detta recept på nätet av en slumps. Citron och hallon ihop känns riktigt fräscht. Ska ta och testa receptet i helgen, men delar med mig av det redan idag. Originalreceptet på engelska finns här.
/  The origilad recipe in English can be found here.

225 g smör, rumstempererad
4.5 dl socker
4 ägg
1 tsk. vaniljsocker
7 dl vetemjöl
2 tsk. bakpulver
1/2 tsk. salt
Skal och saft från 1 citron
2.5 dl mjölk

Sätt ugnen på ca 200 grader och rada upp 24 st muffinsformar i långpannor.

Vispa ihop smör, socker och citronskal till en porös och luftig smet i en stor skål. Vispa ner äggen i smeten, ett i taget och vispa därefter i vaniljsockret.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Rör ner mjölblandningen i smeten, en tredjedel i taget. Rör även ner hälften av mjölken och hälften av citronsaften vid den första och andra mjölblandningstillsatsen. Vispa därefter allt till en jämn smet.

Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i 20 minuter. Låt därefter muffinsen svalna.

Färsk hallonglasyr

4.5 dl färska hallon (eller tinade frysta hallon)
225 g smör, rumstempererad
7 dl florsocker

Mixa hallonen till en puré och sila om så önskas.

Mixa smöret med hälften av sockret till en smet. Rör ner hallonpurén och resten av sockret och vispa allt till en luftig smet. Om smeten blir för tjock och svår att smeta ut över muffinsen kan den tunnas ut med 1-2 msk vatten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat. Bookmark the permalink.

One Response to Lemonade Cupcake with Fresh Raspberry Frosting

  1. Gaymasen says:

    MUUUUMS vad gott!!! :D

    Och nej Dennis är bara tragisk. Han fuskar med sin trafik så förlita dig inte på hans siffror. Han ljuger mest bara, om allt. ^^

Comments are closed.