Gossip boys, KK och shopping

Rafael tittade ut genom sitt kontorsfönster och konstaterade att det fortfarande snöade. Lindhagensgatan på Kungsholmens kanske tråkigaste kvarter såg lite trevligare ut än normalt. Det konstanta dova dånet från E4:an som i princip gick utanför hans kontorsfönster kunde dock ingen snö i världen få tyst på. Han kunde inte fatta att det redan var fredag även om han var väldigt glad för att helgen skulle börja. Han summerade arbetsveckan och konstaterade att den var lyckad, projektet han drev gick enligt plan och budget. Han visste dock att de stora utmaningarna låg några månader framåt. På det privata planet hade den gångna veckan dock varit mindre lyckat, tänket Rafael sorgset.
Han åt sitt vanliga mellanmål bestående av en Kesella light innan han lämnade jobbet. Medan han åt kom han att tänka på att nivå fyra i Victoria Beckham dieten handlade om att sluta äta mejeriprodukter och gå över till sojabaserade produkter. Han insåg direkt när han började med dieten att han inte skulle kunna fullfölja den för han kunde inte tänka sig att sluta äta yoghurt, Keso eller Kesella. Han tänkte att hans 34-årsfest om bara ett dygn var ett perfekt tillfälle att åter börja äta som folk.
Han bestämde sig för att promenera från jobbet till sin lägenhet på Hantverkargatan. Han skulle möta Jakob utanför gymmet om två timmar så han kände att han hade gott om tid. Jakob hade insisterat på att de skulle träna på SATS Zenit på Mäster Samuelsgatan. ”Stockholm bögigaste gym genom tiderna” tänkte Rafael. Han var inte så förtjust i idén, men Jakob hade tjatat. Rafael ville helst träna intensivt och fokuserat, men på Zenit var det som att gå på gayklubben Zipper. Det var lika mycket minglande och flörtande som tränande. De få gånger Rafael valde den SATS-anläggningen kom han därifrån med både yrsel och balansproblem på grund av alla gånger han vred huvudet efter någon bekant eller snygg kille som passerade honom.
Under sin promenad tänkte han på morondagens fest. Det var många inbjudna och de flesta hade tackat ja. Dessutom hade Sebastian lovat att transa, vilket alltid var en höjdare även om han tenderade att ta över showen. Rafael hade inget behov av att stå i rampljuset och var mer än tacksam om någon annan tog på sig det ansvaret. En detalj, en viktig sådan gick dock inte enligt Rafaels plan. Den gäst som stod högst på hans lista skulle inte komma. Det knöt sig i magen när Rafael tänkte på samtalet mellan honom och Ludvig.
”Jag har inte fått något svar från dig angående festen.” påpekade Rafael efter några inledande hälsningsfraser och lite catch-up snack.
”Jag vet. Jag tänkte ta upp det när vi sågs i början av veckan, men ville inte förstöra vår mysiga stund.” svarade Ludvig.
”Förstöra? Det låter som att du inte tänker komma.” Rafael lät väldigt besviken.
”Rafael. Jag vet inte hur jag ska lägga fram det här. Jag gillar dig. Det har du nog märkt. Jag tror däremot inte att vi är på samma nivå. Att vi har olika förväntningar på det vi har.”
”Vad är dina förväntningar?” undrade Rafael.
”Jag tar bara en dag i taget just nu. Jag har ingen långsiktig plan. Du vet att jag nyligen avslutade ett förhållande som varade i 12 år. Just nu känner jag inte att jag vill binda mig igen. Jag var tydlig med det från början och det är därför jag har bett dig att hålla det mellan oss. Dessutom vet du hur media är när det kommer till offentliga personer. Om det kommer ut att vi träffas så kommer det att stå i skvallerblaskorna om programledaren Ludvig och hans pojkvän. Kommer jag till den där festen som egenskap av personen du träffat i snart ett halvår blir det garanterat skriverier och jag orkar inte med den karusellen just nu.”
”OK. Det där var ett långt svar på en enkel fråga. Det är inte riktigt det svar jag hoppades på. Jag trodde faktiskt att du kände lite mer för mig och ville vara en del av mitt liv även utanför sovrummet. Det är liksom dags nu. Efter ett halvårs tisslande och tasslande hoppades jag på ett offentliggörande.” sa Rafael sårad.
Ludvig suckade. Samtalet kändes spänt. Det var deras absolut första konflikt sedan de fick kontakt via QX. Han trodde att de var överens om dealen. Han förstod inte att Rafael gick och hoppades på att de skulle bli ett par.
”Jag är ledsen Rafael, men jag kommer inte imorgon. Jag är inte komfortabel med tanken på att dyka upp på festen som din bekant. Du vet att folk kommer att förstå hur det egentligen ligger till.”
”Så det tar slut så här då över ett telefonsamtal.” sa Rafael uppgivet.
”Varför måste det ta slut? Varför kan vi inte fortsätta ses? Vi har jättetrevligt varje gång vi ses och sexet är fantastisk.”
”Du vill att jag ska fortsätta vara din knullkompis tillsvidare!” Rafael lät irriterad.
”Vad är det för fel på att vara det? Vi har det bra. Räcker inte det?”
”Inte för mig. Jag vill se att det finns en framtid för allt jag ger mig in på. Dessutom är jag trött på att gömma mig i mörkret som en jävla fladdermus och är less på att ljuga för mina vänner. Vi skiter i det här nu. Jag har fått nog.”
”Synd. Jag tycker att du ska sova på saken. Lägg ingen prestige i detta. Du mår ju bra av att vara med mig.” försökte Ludvig mjukt.
”Jag har ingen lust att prata mer just nu. Jag ringde dig för att få veta hur du tänker göra imorgon och nu vet jag att du inte kommer. Det finns inte så mycket mer att säga nu.”
”Ring mig nästa vecka.” hann Ludvig säga innan Rafael lade på luren.

Väl hemma packade Rafael träningsväskan och satte sig därefter i den breda fönsternischen och tittade på snöflingorna som landade på takfönstern i hans nyrenoverade lya. Det var fortfarande en timme kvar tills han skulle träffa Jakob.
Alla visste att Rafael var en impulsiv person, en sådan som älskade beslut och konsekvenser. Han ödslade aldrig någon tid på att älta och analysera, varför och varför inte. Han blickade framåt så fort han kunde. Ibland eller ganska ofta allt för fort. Strax innan han lämnade sin lägenhet för att gå och träna med Jakob skickade han ett sms till Alex, vars nummer han fick på nyårsafton.
”Hej Alex. Rafael här. Fick ditt nr. på Göta Källare på nyårsafton. Mådde inte så bra då och kunde inte snacka. Tänkte att vi kunde göra ett nytt försök. Vad är dina planer ikväll? Rafael.”

Simon och Sebastian gick på NK på jakt efter kläder till Rafaels fest. ”Bäst att man klär upp sig på divans fest.” skojade Simon. ”Jag har redan köpt min outfit. Hittade allt utom skorna på Beyond Retro. Imorgon kommer ni att få träffa den mest fantastiska transan i Stockholm.” sa Sebastian exalterat och skrattade högt. Folk vände sig om för att se vem upphovsmannen till det vulgära skrattet var. Simon var ute efter en avslappnad look. Han ville ha en blå/vit-randig långärmad tröja och ett par mörka jeans som sitter löst. Under sin jakt på de perfekta plaggen till Simon diskuterade de gästlistan som var rätt diger samt Rafaels livssituation.
”Tänk att ha det lika bra som Rafael. Han har verkligen allt jag önskar mig.” sa Simon bakom omklädningsrumsskynket till Sebastian som stod och väntade utanför. ”Jag menar han är en välbetald projektledare och har rika föräldrar som bidrar med en liten slant när han vill göra en större investering. Ta hans lägenhet som exempel. Hur många 34 åringar har råd med en takvåning på Hantverkargatan?”
”Många fler än vad du tror, men visst är det så att han fick hjälp av föräldrarna. Det är bara att vara glad för hans skull.” svarade Sebastian bestämt.
”Ja, ja. Jag är glad för hans skull. Du behöver inte vara hans advokat.” viskade Simon lite irriterat när drog ifrån skynket. ”Snygg va? Jag tar den här. Det blir min första G-Star tröja ever. Nu är det bara jeansen kvar.”
”Jag pratade med Jakob igår. Han verkar faktiskt må mycket bättre. Tack och lov har han insett att det finns ett liv efter Samir. Imorgon får vi nog se den gamla Jakob. Den glada och helgalna killen.” Sebastian pratade samtidigt som han räckte ett par chinos från NN07 till Simon. ”Ett par mörkblå chinos kanske?” Simon tog emot dem och plockade på sig ett antal plagg till.
”Apropå Jakob. Har du någon kontakt med Samir?” frågade Simon och Sebastian svarade att så inte var fallet.
”Han har nämligen kontaktat mig via Grindr. Jag måste säga att han är jävligt het. Han har en bild med bar överkropp. Shit vilken kropp alltså. Jakob har haft det bra.”
”Kolan måste ha raderat ut den lilla gnutta moral du hade.” röt Sebastian förbannat. ”Jag vill inte höra dig snacka om Jakobs ex på det här sättet. Vad är det för jävla fel på dig? Hur desperat är du?”
”Vadå? Det är ju han som har kontaktat mig.”
”För att han vet att du är en slampa.”
”Nu få du ge dig. Jag behöver inte ta någon skit från dig. Jakob och Samir har gjort slut. Deras relation eller vad det nu var är över.”
”Vet du va. Jag vill faktiskt inte höra mer. Jag vet att det är lönslöst att prata med dig. Du gör alltid som du vill. Kom bara ihåg att vår lilla värld är mindre än vad du tror och allt kommer upp till ytan förr eller senare. I’m just saying.”
”Det är lugnt Moder Teresa.” sa Simon och blinkade mot Sebastian som mjuknade. ”Chantel om jag får be min herre.” De skrattade högt båda två och väckte uppmärksamhet ännu en gång.
”Jag tror faktiskt att jag tar de här chinosen som du hittade åt mig.” sa Simon nöjd.
”Tack gode Gud. Låt oss komma härifrån så fort som möjligt. Jag måste ha mat plus att jag snart får allergianfall på grund av allt bakåtslickat hår.”
De åt en tidig middag på Riche.

(I’m tired of trying your teasing ain’t enough. Fed up of buying you time when I don’t get nothing back.)

(Jag vill kyssas och kramas, men du vill bara knulla mig.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Gossip boys. Bookmark the permalink.

One Response to Gossip boys, KK och shopping

  1. Nina says:

    Básta!!!! im inlööve!

Comments are closed.