Mammas linssoppa

Den här linssoppan lagade mamma när jag bodde hemma och jag bara älskade den. Josef gillar den också så den finns med på matmenyn då och då. Det bästa är att den är riktigt rätt att tillaga. Funkar bra som en proteinrik vegetarisk lunch.

Ingredienser, 8 portioner
röda linser, 400 g
lök, 2 st
vitlök, 2 klyftor
hönsbuljong, 2 tärningar
Durumvetespasta, 2 knyten
Vatten, ca 1,2 liter
Grovmalen svartpeppar, 1 tsk
Olivolja, 3 msk

Koka linserna i 8 dl vatten i ca 10 min och låt därefter de kokta linserna rinna av i ett durkslag. Grovhacka löken och stek den i olivoljan tills den får färg. Pressa i vitlöken och stek någon minut till. Krossa durumvetespastaknytena och stek en kort stund mel löken och vitlöken. Blanda i linserna, späd med 4 dl vatten, lägg i buljongtärningarna och krydda med svartpepparn. Låt allt koka i ca 10 minuter på medelvärme. Lyft bort grytan från värmen och mixa blandningen med en handmixer. Soppan ska ha samma konsistens som ärtsoppa dvs ska vara ganska tjock. Späd med vatten till önskad konsistens om den är för tjock och smaka av med salt.

Innan den är mixad.

Gott

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat. Bookmark the permalink.