Arab i en Merca = slemmigt. Eller?

Vi diskuterar bilköp hemma just nu. Min andra hälft har ett stort bilintresse och är såld på tyska bilar i följande hierarkisk ordning:

 

 
1. Porsche (går bort då det inte är en lämplig bruksbil + vi har redan en sådan)
2. Mercedes
3. Audi
4. BMW

Det är inga dåliga bilar och de nya modellerna tilltalar mig estetiskt också, men problemet är mina associationer när det kommer till de här bilarna.
Mercedes = taxi som körs av en invandrare eller en hormonstinn arab
Audi = syrianbil
BMW = slemmig arab

Det är inget fel på taxiförare, syrianer eller araber. Felet är att jag kommer att tänka att folk tänker att jag är en slemmig Irakier från Skärholmen som har köpt en dyr bil cash med pengar som har intjänats genom att sälja grönsaker på torget i Skärholmen. Jag vill inte.

Jag lägger fram detta bisarra motargument när förslaget om att införskaffa en tysk bil kommer upp och jag får en kritisk och oförstående blick från min etniskt svenska livskamrat.

- Vad fan snackar du om? Vadå grönsakshandlare och jag förstår inte kopplingen till Skärholmen. Du har väl aldrig bott där.
- Vad brukar du tänka på när du ser en arab i en Merca? Erkänn att du tänker något negativt.
- Varför drar du in mig och vad jag tycker och tänker i den här diskussionen? Det är du som babblar om syrianer och slemmiga typer.
- Det var inte svar på min fråga.
- Vad var din fråga?

Vi kom naturligtvis ingen vart.

Klart att invandrare, andra generationens invandrare och alla andra typer av utlänningar som kallas för allt möjligt av politiker också ska kunna unna sig fina tyska bilar, men är det bara jag som har fått för sig att jag i en Merca skulle lukta kebab? Alltså att Berit från Gärdet eller Jacqueline från Djursholm skulle tänka typisk sånna där att vilja åka i luxiösa bilar, hmmm.

Någon Merca blir det inte, trots att de har den bästa tekniken av alla tyska bilar. BMW blir det heller inte. Jag kallas hellre för syrian än slempropp. Helst vill jag ha en Volvo eller SAAB. Det är bilar som är lagom och som ingen reflekterar över. Väldigt integrationsvänliga bilar.

Så här håller vi araber på med våra bilar. Tur att vi kan leka i öknen.

Läs även Va fan har du gjort med håret? och Jag AB

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Spalten. Bookmark the permalink.

6 Responses to Arab i en Merca = slemmigt. Eller?

 1. Widi says:

  Hahaha! Så roligt! Kan se er framför mig när ni dividerar. Men det är faktiskt bara vi araber som ser sånt, o jag tycker som du, volvo är svenskt och bra:) och du slipper associationer!

 2. Zamir says:

  En mini från sjuttiotalet! Mossgrön! Ja!

 3. Tamara says:

  Haha skulle hellre lukta kebab än att köra deppiga volvo

 4. Nina says:

  Haha…. men du, jag trodde BMW va mer syriansk, alla jag kanner har en sàn… en typiskt m3a haha :) men jag skulle oxa satsa pà en Volvo, eller Saab, garna en av de nyare modellerna, kanske en Volvo Cab C70 eller en S60. eller varfor inte en fransk bil, fast den jag tanker pà ar ratt sà tjejig. (peugeot 207 cc )

  hoppas ni hittar den perfecta bilen… <3

Comments are closed.