Tillbringa en dag i SoFo

SoFo, South of Folkungagatan anses av många vara det mest hippa området på Södermalm i Stockholm. Jag själv är väldigt förtjust i området och besöker SoFo av olika anledningar ganska ofta. En av de positiva sakerna med SoFo är det stora utbudet av butiker och restauranger på en relativt liten yta. Man behöver med andra ord inte ta sig speciellt långt och kan då unna sig en längre fika eller lunch och fortfarande hinna med att gå i många butiker.
I detta inlägg tänkte jag tipsa om bra shoppingställe, fik och restauranger i just SoFo.

Matställen:
Café String har en frukosbuffé på helgerna för 70 kronor. Det är ingen lyxfrukost, mer som en frukost på ett B&B. Inredningen är retro så klart.
Urban Deli finns på Nytorget 4. Här går det bra att fika, ta ett glas vin och lite anti pasti, luncha och äta middag. De har allt och atmosfären är riktigt trevlig. New York känsla.
Bakverket på Bondegatan 59 serverar frukost hela dagen. Inredningen är trist men maten får full pott av DN.
Gildas Café på Skånegatan 79 är ett mycket trevligt fik. De har goda sallader, mackor och bakelser/pajer. Det bästa med stället är ändå inredningen. Den är magnifik, enligt DN. Jag tycker att den är hemtrevlig.
Primo på Södemannagatan 44 är har riktigt goda stenugnsbakade pizzor. Atmosfären är mycket trevligt. 
Mississpi Inn på Nytorgsatan 33 har amerikansk mat på menyn. God mat och trevlig atmosfär. Bra för brunch på helgerna eller middag.

Shopping:
Kunigunda på Skånegatan 76 har damkläder från bl.a. Nümph, Rules by Mary och Ivana Helsinki samt kläder för män från bl.a. Junk de Lux och POP cph.

Cissi och Selma på Bondegatan 7 har ett färgglatt mode, klänningar och retro. Cissi och Selma älskar klänningar både till vardags och fest och är svaga för 60-tal och 70-tal. Den gröna klänningen är ett exempel.

 

 

 

 

 

Tjallamalla på Bondegatan 46 har kläder för kvinnor från märken som Ida Sjöstedt, Rodebjer, Saga Lova (svarta klänningen)  och Stylein och för män från Aniv von Borche, Carin Wester och Humör.

 

 

 

 

 

Twist & Tango på Skånegatan 90 har damkläder med enkel och feminin design. 

 

 

 

 

 

 

Fler butiker som bör besökas är:
Matilda Wendelboe på Bondegatan 48
Grandpa på Södermannagatan 21
Klädkammaren på Nytorgsgatan 30                                                                                  
King Lily på Södermannagatan 11
6/5/4 på Nytorgsgatan 27
Fanny&Magadalena Kinnerman på Östgötagatan 66

I SoFo har dessutom The Local Firm och Nudie Jeans var sin butik på Skånegatan och Acne en butik på Nytorgsgatan.


Happy Socks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Resor. Bookmark the permalink.