Alter ego

Jag hittade av en slump ett klipp på Youtube från en slags webbshow där bloggerskan Kissie intervjuades. Det som framförallt fastnade i mitt medvetande är att Kissie är en påhittad karaktär. Tjejen (vet inte vad hennes riktiga namn är) bakom bloggen hittade på karaktären och enligt henne är allt provocerande och uppmärksammade uttalanden bara en del av en roll som hon har byggt upp för att få en välbesökt blogg. Vid flera tillfällen när ”programledarna” frågade varför hon gjorde det ena eller andra, svarade hon att det inte var hon utan Kissie, hennes alter ego som var boven i dramat.

Jag började fundera på fenomenet alter ego och undrade hur min alternativa personlighet skulle vara. Jag kom då att tänka på en övning jag gjorde vid ett team-building tillfälle på ett jobb jag hade för ett antal år sedan. Jag jobbade då i en grupp som till största delen bestod av damer över 55. Gruppen var nybildad efter en omorganisation och vi skulle lära känna varandra bättre. Övningen gick ut på att svara på ett antal frågor där en av dem var något i stil med ”Vilken musikartist skulle du vilja vara?”. Jag kommer ihåg att jag hade svårt att hitta någon artist som jag tyckte var klockren, men efter en stunds funderande och resonerande skrev jag ner ett namn.” Mina kollegor började läsa upp vilka artister de skulle vara. Det var Bruce Springsteen, Peter Lemarc, Frank Sinatra, Lisa Nilsson osv. Hela tiden log de andra och uttalade beundran för namnen som lästes upp.

Meatpacking district, dec 2009

När turen kom till mig läste jag upp mitt val, Madonna. Det blev knäpptyst i rummet. Alla stirrade på mig. Det kändes så i alla fall. Tur att jag är hårdhudad och inte blir nervös så lätt. När jag gjorde mitt val tänkte jag på attribut som, nyskapande, innovativ, ständigt föränderlig, framgångsrik, populär m.m. Vem vill inte vara det? Mina kollegor tänkte på ett attribut ”ackward”. De förväntade sig att jag skulle dra till med Arash eller Dr. Alban. Min dåvarande chef bröt tystnaden och förklarade att hon beundrade Madonna för att hon var en fantastisk artist och person, sen gick vi vidare.

Jag kan inte riktigt säga att Madonna är ett alter ego jag skulle vilja ha, även om jag gillar henne som artist. Kissie-grejen fick mig bara att tänka på den situationen. Om jag fick välja ett alter ego skulle den vara en karaktär som är en blandning mellan James Bond och Marc Jacobs. En mystisk och okrossbar karaktär med ett jobb som innebär sanslösa äventyr, livsfara och lyx i kombination med en karaktär som står för skapande, modern elegans och yttre skönhet. En råbarkad spion och designer i samma kropp. Kan det bli bättre?

Ibland när jag är ute och springer skenar min fantasi iväg och jag ser mig själv i en skurkjakt i James Bond stil. Ofta fantiserar jag om öppningsscenen i Casino Royal, när James jagar en skurk som är snabbare än snabbast och tar sig upp för en byggnadsställning smidigare än självaste Spindelmannen. Jag är i alla fall lika snabb och envis som James i den scenen. Jag är skurken hack i häl och precis som i filmen likviderar jag honom efter en väldigt utdragen jakt. Jag hinner säkert springa 4.2 km innan jag får honom på fall. I min version tar jag mig hem, hoppar in i duschen skrubbar hela kroppen för att få bort blod och smuts och tvättar ansiktet med en ansiktstvätt från Biotherm. I nästa scen står jag framför badrumsspegeln med en handduk runt midjan. Jag smörjer in ansiktet med en återfuktande, men oljefri hudkräm (jag har fet hy) från Sisheido och avslutar med en ögonkräm för att ta bort eventuella svullnader eller svarta ringar. Ny scen, jag drar på mig mina supersnygga kläder som jag har designat själv, för i fantasin har jag naturligtvis ett eget klädmärke. I scen fyra står jag vid en bar med en Dirty Martini i handen och pratar glatt med mina vänner. Jag sveper drinken coolt och rör mig mot dansgolvet tillsammans med de andra. Vid det laget är jag klar med min löprunda så det blir inga fler scener.

Mitt alter ego skulle alltså rensa världen från alla elaka skurkar och skänka människorna vackra skapelser. Hur trevligt som helst, eller hur?

Läs även:
Checka in funktionen på Facebook. Informativt, jobbigt eller skrytsamt?
Drygast på gymmet

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Spalten. Bookmark the permalink.

5 Responses to Alter ego

 1. Rasha says:

  Hahaha..visste det va Madonna..väntade på att jag skulle läsa det;)

  Bra blogg förresten;)

 2. Nina says:

  Básta Madonna!!! :)

  I like a lot!!! :) <3

 3. Huguette says:

  Ah ah så bra!!!

 4. Widi says:

  Hahaha. va roligt det var med din fantasi! Du skriver så bra så man faktiskt lever sig in i det. Jag ser allt framför mig med James Bond låten i bakgrunden :)

 5. Pingback: Jag AB | JosefClaude

Comments are closed.