Bloggudinnan Kenza?

Kenza

Jag måste erkänna att jag inte följde någon blogg innan jag startade en själv. Jag kände naturligtvis till några av de framgångsrika bloggarna och bloggerskorna, tack vare rapporteringen om dem i media. Jag hade däremot ingen koll på vad de egentligen skrev om och hur stora de faktiskt var.

Nu är läget förändrat. Jag vill vara med och konkurrera om bloggföljarnas intresse och jag behöver därför lära mig av dem som har gjort samma resa och kommit en bra bit på väg. Efter en del googlande hittade jag en hemsida http://bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortal/view/Home som innehåller en massa gott och blandat om bloggar generellt, men också en sammanställning av de mest besökta bloggarna. Resultatet var väntat, men ändå häpnadsväckande och på ett sätt deprimerande (Jag förklara varför alldeles strax).

Den absolut största bloggen, alla kategorier är KENZA, http://kenzas.se

Kenzas blogg besöktes av 1007665 olika tittare förra veckan. Det är alltså ungefär 144000 personer som dagligen klickar sig in på hennes blogg för att läsa hennes inlägg och titta på hennes bilder. Kenza var 17 när hon startade bloggen och idag är hon 20. Innan jag går vidare vill jag presentera de bloggar som förra veckan låg på platserna 2-4.

2. Kissie (20 år), 862074 besök, http://kissies.se

3. Blondibella (21 år), 448082 besök, http://blondinbella.se

4. Paow (tonåring), 392540 besök, http://paow.se

Jag blev som sagt inte förvånad över att de största bloggarna tillhör unga tjejer. Alla har vi hört talas om tonårstjejerna som bloggar om sitt festande och om sina kläder. Det som kom som en chock för mig var antalet besökare. ”I’m like, one fucking million viewers. Give me a break.” De här tjejerna har många likheter, men det vore orättvist att jämställa dem med varandra. Det är vissa skillnader på innehållet och ambitionen med bloggarna. Jag tänker dock generalisera för det blir tråkigt och svårt annars.

När jag hade lite statisktik, ville jag veta vad de här tjejerna lockade sina läsare med. Jag som är ny i bloggvärlden behöver lite tips och trix på hur jag ska kunna locka fler läsare. Jag gick igenom alla fyra bloggar ovan och det var då jag blev deprimerad. Hur skulle jag kunna konkurrera med blondinerna? De skrev på ett språk jag inte använde, de putade med läpparna, visade sina klyftor i de djupa urringarna, det var puss och kram hit, sötis och gullig dit. Jag som tänkte igenom alla mina inlägg en och två gånger, granskade språket och grammatiken, tog en massa bilder för att sedan sålla bort 99% av dem i jakten på det neutrala kortet. Helt fel med andra ord. IG!

Medan jag försökte vara poetisk och innovativ när jag skrev om ”Höstens färger” skrev Kenza ett inlägg om att hon åt pizza vid poolen på sin semester i Turkiet. Hon fick 92 kommentarer på det inlägget. Vill ni veta hur många kommentarer jag fick på mitt genomarbetade inlägg?

Låter jag bitter? Mer bitter än Marcus Birro? Det bör jag inte vara, eller hur? Hon har hållit på i fem år och gett sin blogg en massa tid. Det har inte jag.

Men jag är inte den som ger upp. Jag vill vara med i matchen. Jag är inte rädd för att vidga vyerna och förnya mig. Bloggandet är ett modernt fenomen där det inte finns plats för några dinosaurier.  Är det putiga läppar och klyftor ni vill ha sötisar? Inga problem älsklingar. Jag antar utmaningen. Disnosaurier är utdöda. I’ma survivor.

100% Silikon. Nästa gång ska jag göra dem lika stora som Kissies.

Xoxo

….och så en passande låt (som sagt hud säljer)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Spalten. Bookmark the permalink.

8 Responses to Bloggudinnan Kenza?

 1. Sara says:

  Enda anledningen till att det är så många som läser Kenzas blogg är för att hon är fin och tar mycket bilder. Det hon skriver är totalt ointressant för de flesta (det är vad jag hört från mina vänner i alla fall), det folk gör är att kolla på bilderna hon lägger upp. De bloggare som är originella och skriver genomtänkta saker, är de som får de bästa läsarna som supportar på riktigt! :)

 2. Widi says:

  Hahahaha så klockrent!
  Ha tålamod, snart är du också kung av posing!

 3. Farre says:

  Grymt inlägg… Så rätt du har. Fortsätt med raka puckar,men softa med språket. Alla dom följer bloggar har enkel svenska i hjärnan. Haha.
  Snart kommer du få 2 miljoner läsare, fortsätt visa klyftan bara;)

 4. Hanin says:

  ja måste säga att ja hatar bloggar för att de just är plutande blondiner som skriver men när ja såg din blogg så blev ja glatt överaskad:) ja följer dig så fortsätt i samma stil! love the pic ;)

 5. Pegah says:

  Grymt roligt inlägg! Ja, va ska man säga… de flesta som följer bloggar är tyvärr 14-åringar ute efter att hitta någon “idol” att följa. Men det har ju funnits bloggar som regerat och inte handlat om senaste läppglanset eller hur man får håret att växa snabbare.. Alex Chulman t.e.x, han var ju enormt stor ett tag och där var det språket och humorn som gällde ( även om det innebar en hel del elakheter.. ofta grov sådan). Jag gillar er blogg, fortsätt med språket precis som det är, vitsigt ibland och bra formuleringar.

 6. Nina says:

  Nice pose baby! Snart kommer du se att det blir battre an kissy missy eller kenza penza… whatever… jag foljer din blogg och inte deras!! xoxo

 7. Pingback: Gina Dirawi (Syster Khadije) är tydligen antisemit. | JosefClaude

 8. Pingback: Haha hehe in a happyland | JosefClaude

Comments are closed.