Min kompis’ flickvän och jag

En av mina vänner träffade en fantastisk tjej för ett antal månader sedan. Han hade varit singel ett längre tag och var väldigt glad att han äntligen träffade någon som han kände var värd en helhjärtad satsning. Vilken tur tänkte jag och några andra, för han gjorde ingen större insats för att förändra situationen när han var singel annat än att gnälla på att han var trött på att vara ensam. Han har i och för sig aldrig varit den initiativtagande typen, i något sammanhang, men när det kommer till hans bästa trodde vi ändå att han skulle vara mer driftig. Åren gick och inget hände, men i våras som sagt efter fyra år av ensamhet träffade han en tjej. Tro nu inte att han helt plötsligt hittade sin initiativförmåga, vilket resulterade i en lyckoträff. Nej då, så är det inte. Tjejen han träffade var den drivande kraften och det var tack vare henne som de fick till den första dejten.

De träffades på en middag, fattade tycke för varandra och började dejta. Jag träffade henne en månad efter deras första möte då hon följde med honom på en middag hem till oss. Jag och hon fick väldigt bra kontakt och vi hade massor att prata om. Vi hade samma intressen, samma musiksmak, liknande bakgrund m.m. Det kändes direkt att hon skulle bli en god vän till mig. Det är här det svåra började. Inte på grund av någon fysisk attraktion eller något annat som normalt sker i såpor eller på film, utan snarare på grund av att jag helt plötsligt var en bättre vän med tjejen som jag hade träffat ett par gånger än med hennes pojkvän som ju var min kompis. Det som gjorde saken till ett problem, var att de en månad in på deras påbörjade relation började ha konflikter som man normalt har tidigast efter ett halvårs dejtande. De bråkade om väldigt mycket och ingen av dem var speciellt lycklig. På något sätt lyckades de ändå bli sams varje gång för att någon vecka senare bli osams igen. Jag hamnade i kläm. Tjejen som var ny i Stockholm anförtrodde sig för mig. Hon återberättade konflikterna ur sitt perspektiv och ville ha råd.

Fråga: Vad gör man om ens väns respektive berättar detaljer om deras förhållande som man har svårt att vara opartisk inför?

Jag försökte vara neutral och var väldigt tydlig med att jag inte skulle välja någons sida.

Fråga: Går det att vara helt neutral? Vad gör man om anser att vännens agerade är oacceptabelt?

Konflikterna tog aldrig slut. De blev värre och värre. Under tiden umgicks jag med dem ihop men också var och en för sig. Det var ganska jobbigt faktiskt och jag visste till slut inte hur jag skulle agera utan att bli en del av deras konflikter.

Trots att det var jobbigt, tyckte jag att det var ett intressant fall att följa. En närstudie i relationer. Jag är inte allt igenom god …..alla gånger.

För att göra en lång historia kort kan jag berätta att deras relation eller vad det nu var, inte höll, vilket ni säkert har listat ut. Hon gjorde slut med honom och när jag frågade henne om orsaken svarade hon att hon inte litade på honom.  Han ringde mig någon dag senare och informerade mig om det som hade inträffat, men berättade inte några detaljer. Han påpekade dock att det var han själv som var orsaken till uppbrottet. Jag nöjde mig med svaret och ställde inga fler frågor. När han lade på kändes det som att det var ett farväl, att vi inte skulle höras på länge.  Vi har inte pratat sedan det telefonsamtalet för över en månad sedan. Jag och hans ex-dejt är mycket goda vänner.

Jag undrar ibland varför han inte hör av sig. Beror det på att han är allmänt deppig och orkar inte med någon just nu eller är han arg på mig för att jag umgås med henne?

Jag försöker komma fram till varför inte jag hör av mig till honom. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det beror på att jag är besviken på hans agerande gentemot henne eller om jag helt enkelt fick nog av allt drama kring och om dem, när de umgicks och bara tycker att det är skönt att det är över nu.

Fråga: Hör jag inte av mig till honom av principiella eller egoistiska skäl?

Vi avslutar med en passande låt.

http://www.youtube.com/watch?v=eAeGWlHfBbI&sns=em

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Spalten. Bookmark the permalink.

3 Responses to Min kompis’ flickvän och jag

  1. cheppe says:

    jag gillar v spalt, kul o hålla sig uppdaterad, behöver inte missa nåt då heheehe

  2. Pingback: It’s Britney bitch | JosefClaude

  3. Pingback: Ytlig??? | JosefClaude

Comments are closed.